Heerwegen business since 58 B.C.

Heerwegen geeft high-end bedrijfsadvies aan ondernemers en startups.

Diensten

Rabobank kiest Heerwegen als ondernemer van de maand

Heerwegen is een consultancy kantoor dat zich richt op startups en (startende) MKB ondernemers die zijn of haar onderneming naar een hoger plan wil brengen. Founder Aloys Bruggeman is in mei verkozen tot Ondernemer van de Maand, proficiat!

Verrast en trots tegelijk

‘’Ik denk dat iedere ondernemer ergens van zichzelf vindt dat hij/zij goed bezig is’’, verteld Aloys. ‘’Maar als een externe professionele partij, zoals de Rabobank, vindt dat je iets toevoegt en je daarvoor een prijs toekent dan geeft dat natuurlijk een extra goed gevoel.’’

Niet zomaar een consultancy kantoor

Al 25 jaar geeft Aloys advies aan grote spelers binnen en buiten Nederland. Hij begon bij KPMG accountants in Amstelveen waar hij na zijn studie tot Registeraccountant een tweede postdoctorale opleiding tot IT auditor volgde. Zowel Finance als IT casussen liggen hem dus uitermate goed en vervulde hij managementposities in dit vakgebied bij IBM en PWC. 

Na zijn terugkeer naar Limburg ging hij bij APG aan de slag, waar hij samen met een team de wereldwijde beleggingsportefeuille van meer dan 400 miljard euro controleerde. In zijn carrière was hij verantwoordelijk voor vele nationale en internationale projecten, onder andere in Duitsland, Ghana, Polen en Verenigde Staten.

Aloys is daarnaast ook verbonden aan de Universiteit van Tilburg waar hij in de Post master opleidingen les geeft in de wijze waarop bedrijven idealiter ingericht dienen te worden. Verder geeft Aloys lessen, trainingen en lezingen aan diverse overheidsorganisaties en commerciële bedrijven, zoals: Hogeschool van Amsterdam, Zuyd Hogeschool en IBM.

Alle ervaringen en lessen van zijn carrière vloeien dagelijks voort in het consultancy bureau van Aloys dat gevestigd is in Heerlen centrum. De meest moderne en efficiënte consultancy methoden worden gebruikt om de (aspirant) ondernemer zo efficiënt als mogelijk professioneel en strategisch voor te bereiden: business redesign, business restructuring, business efficiency en ook op ICT vraagstukken zoals onder andere: Bitcoin en Blockchain, Big Data, Cybersecurity, data mining en Processing.

Magie

Als hij terug kijkt naar de afgelopen 25 jaar, steekt er toch echt één soort werk met kop en schouders bovenuit: het begeleiden van startende ondernemers.

‘’Het moment waarop iemand uit het niets iets creëert heeft iets heel bijzonders, bijna iets magisch’’, verteld Aloys met trots. ‘’Het begint met een idee dat besproken wordt bij een kop koffie, en maanden later materialiseert dat in iets fysieks. De creatie wordt daarna gevoed en gekoesterd om tot bloei te komen.’’

Precies om deze reden heeft Aloys dan ook besloten om zich full-time met startende ondernemers bezig te houden. Een werknemer die wil starten met een eigen zaak, iemand die wil uitbreiden, in omvang of aantal producten, maar ook ondernemers die het moeilijk hebben of mogelijk zelfs een faillissement aan zien komen.

Ondernemer in de regio

‘’In Parkstad liggen veel ondernemingskansen maar helaas worden deze vaak niet herkend of opgepakt. Dat is jammer, ook omdat er in verhouding weinig ondernemers wonen in Parkstad.  Ik wil er met Heerwegen aan bijdragen dat het percentage ondernemers stijgt in Parkstad. Het zou geweldig zijn als dat lukt!’’

‘’Met de persoonlijke en consistente aanpak van Rabobank Parkstad heb ik altijd een steun in de rug. Zij hebben er voor gezorgd dat ik in de crisisperiode door heb kunnen gaan met investeren en daar zullen ze in de toekomst zeker weer voor zorgen’’, aldus Aloys.

Bron:
https://www.rabobank.nl/lokale-bank/parkstad-limburg/ondernemers-van-de-maand/Dr Poelsstraat 18 Heerlen

office@heerwegen.nl